sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Maankamaralla edelleen!

Pitäis varmaan pestä farkut, niin ne vähän tiukentuisi. Tänään
kauppareissulla ne valui koko ajan, mutta en mie kyllä
laihtunut varmasti ole!
Pidin lupaukseni eli en joutunut ampumaan itseäni kuuhun. Kahvakuulatreeni ei kyllä ihan aamulla ollut, kun herääminen vähän venähti. Mutta treenasin kuitenkin! Ja asioitakin sain hoidettua; lähetin tärkeitä sähköposteja ja kirjoittelin kalenteriin, mitä teen milloinkin. Huomasin taas kirjoittamisen voiman edellisen postauksen jälkeen. Sain purettua blogiin ahdistustani tuon koulun suhteen, enkä enää yöllä herännyt panikoimaan vaan nukuin rauhallisesti koko yön. Viime yönkin nukuin hyvin, vaikkakin ehkä liian pitkään. Hirveä väsymys on vaivannut eilen ja tänään, mutta onneksi olen saanut jotain aikaiseksikin. Tänään tosin piti saada opparia etenemään, mutta siirsin sen huomiselle, kun tuli pari muuttujaa. Huomenna olisi syytä ottaa itseäni niskasta kiinni, ennen kuin olen oikeasti kusessa.

Tänään mie kävin juoksemassa pitkästä aikaa. Juoksin taas intervalleja, joista oon innostunu ehkä liikaa :D Tosin vielä olis paljon parantamisen varaa siinä, että oikeasti ottaisin itsestäni kaiken irti. Miehän en tee intervalleja oikeaoppisesti, koska kävelen välillä. Oikeasti pitäisi vuorotella hölkkäämisen ja juoksemisen välillä, mutta miun kunto ei taida olla siihen vielä tarpeeksi hyvä. Johtuu varmaan osittain siitä, että on niin paljon painoa kuljetettavana, kun tätä ruhoani yritän saada eteenpäin. Tänään juoksu kulki tosi hyvin ja varsinkin alkulämmittelyjen ajan askel oli kevyt. Kokeilin jopa sitä hölkkäämistä kävelyn sijaan parin ensimmäisen intervallin ajan. Sitten loppui kunto tai oikeastaan tahdonvoima. Siitähän loppujen lopuksi on kyse. Jos tuntuu siltä, etten saa happea tai jalat tuntuvat väsyneiltä, alan kävellä. Pelkään kompastuvani väsähtäneillä koivillani tai alkavani hyperventiloida, kun luulen etten voi hengittää.

Juoksin noin 6,5 kilometriä 54 minuutissa, mikä on minun tähänastinen ennätykseni. Intervalleja juostessa matka ei tunnu pitkältä, ja se myös kuluu nopeammin. Todellisuudessa en tasaista vauhtia juostessa pystyisi tuossa ajassa tuota matkaa juoksemaan. Olen hidas kuin etana, mutta ehkä pääasia kuitenkin on se, että edes jotain tekee. Olo lenkin jälkeen oli tosi hyvä (serotoniinit sun muut, jee!), vaikka miun tuurilla tietenkin muuten sateettomana päivänä satoi koko lenkin ajan. Huomenna olen suunnitellut tekeväni viikon toisen voimakoulu-treenin, ja pakkohan se on tehdä että saa sen kaksi kertaa viikossa täyteen. Maanantaille en ole suunnitellut mitään kävelyä raskaampaa liikuntaa, sillä tiistaiaamuna menen kehonkoostumusmittaukseen, ja sitä edeltävänä päivänä pitäisi välttää raskasta liikuntaa.

Everytime.

Hirmu jänskää on kyllä mennä siihen mittaukseen! Aikaa varatessa olisi pitänyt saada ohjeet siitä, miten sinne pukeudutaan, mitä saa syödä ja miten liikkua ennen mittausta, mutta en oikein saanut vastauksia nyhdettyä siitä puheluuni vastanneesta miehestä. Ensin sovittiin aika kahdeksitoista, mutta sitten siirrettiin se kahdeksaksi, koska se on kuulemma paaston kannalta parempi. Sitten tietysti kysyin, että millainen paasto pitää tehdä ennen mittauksia, niin se mies sanoi vain, ettei tarvii paastota, mutta aamulla ei sais hirveesti syödä. Etsin tänään itse netistä vähän tarkempaa tietoa pukeutumisesta ja siitä liikunnasta. Ilmeisesti hikoilua ja kuntoilua pitäisi välttää ennen mittausta. Miulla vaan on se ongelma, että miun pitää mennä sinne kävellen ja olen perinyt isäni hirveät hikigeenit eli hikoilen helposti, paljon ja joka puolelta :D Mutta ehkä se ei haittaa, jos mie kävelen etanavauhtia sinne ja yritän olla hikoilematta. Pitää sitten varmaan lähteä seittemältä, vaikka matkaa on vain pari, korkeintaan kolme kilometriä :D

Internetsissä selatessani katselin samalla, millaisia tuloksia muut olivat saaneet kehonkoostumusmittauksissa. Jonkin verran nimittäin löysin blogitekstejä aiheeseen liittyen. Oon tässä parin päivän aikana miettinyt, miten järkyttävät lukemat mie itse siellä saan. En halua arvioida tuloksia kovinkaan realistisesti tai optimistisesti, etten joudu pettymään :D Rasvaprosentti miulla on varmaan ainakin viiskymmentä, lihasta on korkeintaan kymmenen prosenttia, jos ollenkaan. Varma arvioni on se, että rasvaprosenttini on 60% ja loput miusta on luuta ja vettä. Viskeraalisen rasvan arvo on vähintään 18. Mie en onneksi koskaan sorru liioitteluun. Tiistaina tulee sitten todellinen tuomio, ja ne tulokset kerron sitten myös täällä blogissa. Väsynyt bloggaaja kiittää, kuittaa ja kiirehtii nukkumaan. Vanha ei enää jaksa.

2 kommenttia:

  1. Heh, mie en sovi enää farkkuihini... :/ Mutta onnittelut sinulle housujen isontumisesta! :D Miulle muuten se liikuntaneuvoja suositteli kans tuota kehonkoostumusmittausta, mut en kyllä uskalla nyt mennä. Ehkä meen ens vuojen alussa, jos saan ihteni nyt tekemään jotakin. :D Paljon se mittaus muuten maksaa siellä? Ja kerro hei siitä juoksukellosta lisää (miten toimii, mitä toimintoja, onks hyvä), koska miuta alko kans houkuttaa se! Ja sit kerro siitä kuntoplussasta, et onks se hyvä lehti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mie en suostu uskomaan siihen, että oisin laihtunu. Ne farkut on vaan venyny käytössä, kun en oo vähään aikaan pessy (oon yrittäny vähentää farkkujen pesua, ku niitä ei kai pitäis hirveen usein pestä). Eikä siulla pitkään mene, ennen kuin taas mahdut farkkuihis. Tsemppiä hirmuisesti siihenkin! Tuolla Fysiotikassa maksaa Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijalta se mittaus kymmenen euroo, muilta kakskymppii. Vähän jänskättää antaako ne miulle alennuksen, ku ei oo mitään opiskelijakorttii tai sellasta.

      Eilen meinas jo pari kertaa lentää seinään se kello, ku se ei totellu minnuu :D Tosin siinä tais olla vaan joku kosketushäiriö, koska sitte ku nollasin asetukset, nii nyt se on toiminu ihan hyvin. Pitäis vaan kalibroida se omaan käyttöön sopivaks. Sitä eilen yritinkin, mutta meni hermo ku ne napit ei olevinaan toiminu. Miun mielestä KuntoPlus on ihan hyvä lehti. En tiiä onko se yhtä hyvä ku Fit, mutta tykkään tuossa siitä, että se on ehkä enemmän kohdennettu normaaleille ihmisille, eikä himokuntoilijoille toisin ku miun mielestä Fit on. Ja KuntoPlussalla on miusta tosi hyvät ja monipuoliset nettisivut. Siellä on paljon erilaisia jumppaohjelmia sun muita, mutta osa on niistä sellasia, että pitää olla tilaaja, jos haluu ne nähdä. Osittain siks päätinki tilata lehden. Mietin myös sitä Fitiä, mutta KuntoPlussalla oli paremmat tarjoukset ja tilaajalahjat :D

      Poista