tiistai 29. lokakuuta 2013

Kehonkoostumuksen karu totuus

No nysse on ohi. Miun elämä siis...eiku :D Tällä menolla kyllä se elämäkin saattaa olla liian varhain ohi, jos en jotain tee tuolle vartaloni rasvamäärälle. Kehonkoostumusmittauksen tulokset oli varsin karua kuultavaa. Ihan hyvä, että en turhan optimistisesti arvaillut tuloksia etukäteen. Ei tällä ylipainolla mitään hyviä tuloksia olisi voinut odottaakaan. Ja tästähän ei ole suunta kuin ylöspäin, koska takaisin huonoihin elämäntapoihin en aio palata. Sen verran huolissani omasta terveydestäni olen. Vaikken ehkä ole sairas nyt, voin olla sairas vuoden tai viiden vuoden kuluttua. Tämän ikäisenä en haluaisi vielä olla keski-ikäisen tasolla fyysisen kunnon ja terveyden suhteen.

Ei menny muuten niinku elokuvissa tuo miun mittaukseen meno. Netistä katsoin osoitteen, jonne sitten aamulla suunnistin niin, että oli varttia vaille kahdeksan paikalla. Sieltä sitten kuulin, että pitäisi olla toisella puolen kaupunkia. Äkkiä soitto Fysiotikkaan ja aikaa siirtämään. Sain onneksi uuden ajan samalle päivälle pari tuntia myöhemmäksi. Aamulla olin löntystelly etanavauhtia, etten hikoilisi, kun sitä piti ennen mittausta välttää. No hikihän siinä kuitenkin tuli edestakaisin ravatessa. Sainpahan kunnon aamulenkin ainakin. Nälkä vaan alko kurnia suolistossa, kun en ollut aamupalaa syönyt ja vedenjuontikin oli kielletty. Ihan kuivahtanut olo oli, kun oon tottunut juomaan tuopillisen vettä ennen aamupalaa.

Tässä on kehonkoostumusmittauksen tulokset:
Paino: 83 kg (melkein 1,5 kiloa vähemmän kuin omalla vaa'alla aamulla. Näinköhän miun vaaka valehtelee?)
Rasvaton massa: 46 kg (ei mitään hajua, mitä tuo tarkottaa)
Luumassa: 2,82 kg 
Pehmytkudosmassa: 43,2 kg (joo älkää kysykö tuostakaan)
Kehon nesteet: 33,6 litraa
Rasvamassa: 37 kg
Mineraaleja ja proteiineja miun kehossa on normaalisti, mutta rasvaa on yli normaalin (ylläri!).

Lihasmassa: 25,2 kg (viitearvo: 22,3 - 27,3 kg eli tuo miulla on ihan ok)
Painoindeksi: 30,5
Rasvaprosentti: 44,5% (voi järkytys! ei ollu se miun 50 prossaa kovin kaukana totuudesta)
Vyötärö-lantiosuhde: 0,95 (en oikein tajuu tuotakaan, mut sen pitäis olla alle 0,85)
Viskeraalisen rasvan arvo: 132,2 (pitäis olla alle 100)
Lihastasapaino miulla oli normaali (molemmat kädet ja jalat yhtä vahvoja/lihaksikkaita, ja keskivartalossa on myös lihasta ihan hyvin). Rasvan osuus tosin pilaa kaiken :D Lihasta miun ei tarviis lisätä noitten tuloksien mukaan, mutta rasvaa/painoa pudottaa 23,2 kg, jolloin olisin ihannepainossani (59,8kg). Perusenergiankulutus miulla on aika pieni, 1364 kcal.

Miehän en kuitenkaan ajatellu ihan noin paljon painoa pudottaa, vaan tavoitepainona miulla on se 65kg. Vaikka eihän sitä tiedä, jos vaikka mieli muuttuu jossain vaiheessa. Tällä hetkellä jokainen pudotettu kilo ja jopa gramma tuntuu ihan kivalta. Tosin kärsimättömyyskohtauksia tulee vähän turhan usein. Motivaatiota syö aika paljon se, että vaikka liikun melko paljon, ei paino tipu. Ja ruokavaliohan se on suuremmassa osassa painonpudotuksessa kuin liikunta. Eli ruokavaliossa miulla jokin mättää. Mie en kuitenkaan halua ruveta siihen, että lopetan liikkumisen ja pudotan painoa vain ruokavaliota muuttamalla, koska haluan ne terveet elämäntavat opetella heti alusta alkaen. Tänään soitinkin ravitsemusterapeutille, ja ensi viikon tiistaina meen sitten sinne. Toivottavasti saan hyvät ja selkeet ohjeet. Nyt pitäis jatkaa tenttiin lukemista. Kiinnostus on nolla, mutta toivoakaan ei oo päästä läpi lukematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti